Saavutettavuusseloste

Selosteessa kerrotaan, miten tässä verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Verkkopalvelusta vastaa Helsingin kaupunki.

Helsingin kaupungin tavoite

Helsingin tavoitteena on pyrkiä digitaalisten palveluiden saavutettavuudessa vähintään WCAG-ohjeistuksen mukaiseen AA- tai sitä parempaan tasoon.

Paikkatietohakemistopalvelun saavutettavuuden tila

Verkkosivusto täyttää lain asettamat saavutettavuusvaatimukset WCAG 2.1 -tason AA mukaisesti seuraavin huomautuksin:
- paikkatietohakemistosovellus on suunniteltu ja optimoitu toistaiseksi vain kuvasuhteeltaan vaakasuuntaiseen työpöytäselainkäyttöön, eikä tarjoa mobiililaitteille suunniteltua responsiivisuutta. Tämän vuoksi pystynäyttöisen mobiililaitteen kanssa toimiminen voi sivustolla olla hankalaa.

Saavutettavuuskorjaukset on tarkistettu Silktide Accessibility Checker -selainlisäosalla, joka löytyy mm w3.orgin ylläpitämältä validaattorilistalta.

Puutteiden korjaus

Havaittuja saavutettavuuspuutteita pyritään korjaamaan jatkuvasti. Tässä selosteessa havaittujen saavutettavuuspuutteiden listausta päivitetään sen mukaan, kun puutteita saadaan korjattua.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi.

Anna palautetta tällä verkkolomakkeella palautteet.hel.fi (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Palautekanavan kautta voit myös pyytää saavutettavaan muotoon muokattuja tietoja Hel.fi-sivuston sisällöstä.

Tietojen pyytäminen saavutettavassa muodossa

Mikäli  et koe saavasi sivuston sisältöä saavutettavassa muodossa, voit pyytää tietoja palautelomakkeella palautteet.hel.fi (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Tiedusteluun pyritään vastaamaan kohtuullisessa ajassa.

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto,
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
saavutettavuus@avi.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Paikkatietohakemisto-sivuston saavutettavuusselosteesta vastaa Helsingin kaupunkiympäristötoimialan kehitys- ja digitalisaatioyksikkö. Seloste on laadittu 28.2.2024.