Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.
KUVAUS JA LAJITIEDOT:
Kohteen rajaus on jossain määrin tulkinnanvarainen, sillä lehtokasvillisuus jatkuu köyhtyneenä rajauksen ulkopuolelle, pohjoisessa pitkällekin. Luonnonuomaisena säilynyt puro-osuus on uurtunut syvälle saviseen maahan. Purouoman läheisyydessä ja myös etäämmällä kenttäkerros on paikoin voimakkaasti kulunutta ja kuusen varjostus on voimakasta. Uoman kasvillisuus on saniaslehtoa luonnehtijalajeinaan hiirenporras, isoalvejuuri, metsäalvejuuri, korpi-imarre ja metsäimarre sekä lähellä peltoa myös kotkansiipi, jonka tuntumassa on läsnä lehtopähkämö. Pellon vierellä uoman rinteillä on hieman tuoretta lehtoa, jota osoittaa lehtokorte. Kostea lehto jatkuu uomasta kapeahkona juottina pitkälle kaakkoon ulkoilutielle asti. Osittain kuivahtaneen juotin kasvillisuuteen kuuluvat saniaisten lisäksi valkovuokko, käenkaali, suo-orvokki ja rönsyleinikki. Lisäksi vaatelias kevätlinnunsilmä esiintyy yksittäisinä ja pieninä kasvustoina. Kohteen ruohostoon lukeutuvat myös sudenmarja, tesma ja jänönsalaatti. Kohteen puustossa kiintyy huomio moniin järeisiin, usein monirunkoisiin tervaleppiin, mutta valtapuu on kuusi, jota myös edustavat muutamat uhkearunkoiset yksilöt. Hieskoivu, pihlaja, harmaaleppä, tuomi ja vaahtera monipuolistavat puustoa. Pensastoon kuuluvat mm. lehtokuusama, mustaherukka, koiranheisi ja taikinamarja.
Kohtelle aiemmin kirjatuista lajeista ei vuoden 2022 päivityskartoituksessa havaittu velholehteä, purolitukkaa, luhtavuohennokkaa eikä koiranheittä.
Kohteelle sijoittuu jousiammunta-alue ja etenkin koillisosassa kenttäkerros on voimakkaasti kulunut.
ARVOLUOKKA: II (Helsingissä vaarantunut laji lehtopähkämö ja Helsingissä silmälläpidettävä laji kevätlinnunsilmä). Lisäarvoina muuten huomionarvoiset lajit kotkansiipi, lehtokorte ja lehtokuusama sekä kohteen säilyneisyys (mm. luontainen purouoma, järeät puut).