Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Kasakallion pohjoispuolen suo (7/11)


Pinta-ala (kartalta)
2,03 ha

Arvoluokat

II
huomattavan arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2021 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

RAJAUS: Luontevaan kokonaisuuteen pyrkien rajaus sisältää kaikki suotyypit kohteen keskiosien nevalta laitaosien kangaskorpiin asti. 

KUVAUS- JA LAJITIEDOT: Avosuo pullosaravaltaista niukkaravinteista saranevaa, reunaosissa myös luhtavilla runsaana, paikoin tupasvilla. Karpaloa esiintyy avosuolla hyvin harvassa, runsaimpana avosuon reunaosissa ja puustoisilla mättäillä. Suon kuivuneilla allikoilla esiintyy vähäisesti pienikokoista pohjanlummetta. Pyöreälehtikihokkia esiintyy muutamalla mättäällä avosuon itäosassa. Eteläosassa rajausta avosuota ympäröi isovarpuräme, muualla avosuo vaihettuu muurainkorpiin ja korpirämeisiin. Lajistossa myös mm. juolukka, suopursu, puolukka, hieskoivu, variksenmarja, kanerva, mustikka, pyöreälehtikihokki, jouhivihvilä, tähtisara, suomuurain, maariankämmekkä, metsämaitikka, kangasmaitikka, pallosara, kalvakkarahkasammal, korpikarhunsammal ja rämekarhunsammal. Edustava ja monipuolinen suokokonaisuus. Avosuo-osa paikoin kulunut virkistyskäytön seurauksena, runsaasti jalanjälkiä. 

ARVOLUOKKA: II (Harvinainen ympäristötyyppi) Lisäarvoina sekä kohteen säilyneisyys ja näyttävyys ja suotyyppien monipuolisuus ja edustavuus sekä Helsingissä muuten huomionarvoinen laji maariankämmekkä. 


Tapahtumat

Pvm
07.06.2022
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen tiedot on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2021. 7.6.2022 on päivitystietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2021 kartoitetun aineiston osalta.

Kohteen lajihavainnot