Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Kasakallion pohjoispuolen kuusikko (8/11)


Pinta-ala (kartalta)
0,17 ha

Arvoluokat

II
huomattavan arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2021 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

RAJAUS: Keltaliekoesiintymän ympärille ei ole mahdollista rajata mielekästä kasvillisuuskuviota. Siksi rajaukseksi on määritelty neliö, jonka keskellä laji kasvaa ja jonka sivut ovat 40 m pitkiä.

KUVAUS JA LAJITIEDOT:
Keltaliekoa hyvin pienialaisesti (parin neliömetrin alalla) tiheässä kasvavien kuusentaimien reunustalla. Esiintymä käsittää noin parikymmentä vartta, osa maanmyötäisesti, ei itiöpesäkkeitä. Ympäröivä metsä pääosin varttunutta tuoreen-lehtomaisen kankaan, paikoin soistunutta kuusikkoa, jossa lehtisekapuustoa (haapa, koivut). Osa alueen puustosta on järeää ja osittain eri-ikäisrakenteista. Kenttäkerroksessa oravanmarja, mustikka, kangasmaitikka, kevätpiippo, metsälauha ja metsätähti yleisinä, myös nuokkutalvikkia ja käenkaalia esiintyy. Aikaisemmin (vuoden 2011 kuvaustekstissä) on keltalieon rinnalla esiintynyt myös riidenlieko, runsaana.
Alueella pieniä polkuja, joista yksi kulkee aivan keltaliekoesiintymän vierestä. 

ARVOLUOKKA: II (Helsingissä erittäin uhanalainen laji keltalieko).

ARVON YLLÄPITO: Paikka ei ole keltalieolle optimaalinen, mistä kertoo itiöpesäkkeistöjen puuttuminen kasvilta. Lajin kasvuoloja voitaisiin pyrkiä parantamaan poistamalla sen viereen syntynyt tiheä nuori näreikkö itse lieon vahingoittamista varoen.


Tapahtumat

Pvm
07.06.2022
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen tiedot on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2021. 7.6.2022 on päivitystietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2021 kartoitetun aineiston osalta.

Kohteen lajihavainnot