Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Sandbackan itäpuolen neva (10/11)


Pinta-ala (kartalta)
1,27 ha

Arvoluokat

II
huomattavan arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

KUVAUS JA LAJITIEDOT: Kallioiden ja metsän ympäröimään painanteeseen on kehittynyt vetinen, laajalti upottava suo. Sen vallitseva suotyyppi on pullosaravaltainen suursaraneva, jonka luhtaisuutta osoittavat kasvistossa muun muassa kurjenjalka, suoputki, suohorsma ja pikkumatara ja jota kirjavoittavat pikku mättäät mataline hieskoivuineen, pajuineen ja mäntyineen. Varsinkin lännessä neva vaihettuu korveksi pajukkoisen luhdan sekä vehkan, leveäosmankäämin ja pikkulimaskan asuttamien vetisten rimpien kautta. Länsireunan pohjoisosassa kasvaa noin 2 m × 2 m laajuisella alalla melko runsaasti nevaimarretta. Muita suon kasvilajeja ovat mm. tupasvilla ja suopursu. Vuoden 2023 pävityskartoituksessa kohteessa ei havaittu kohdekuvaukseen aikaisemmin kirjattuja rantakukkaa, vesikuusta, mutaluikkaa eikä nevaimarretta.

ARVOLUOKKA: II (Helsingissä vaarantunut laji pikkumatara ja Helsingissä harvinainen kasvillisuustyyppi luhtainen suursaraneva). Lisäarvoina kohteen säilyneisyys ja kasvillisuustyyppien edustavuus.
 


Tapahtumat

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen tietoja on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2022. 14.3.2023 on päivityskartoituksen tietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2022 kartoitetun aineiston osalta.

Kohteen lajihavainnot