Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Kattrumpanin lounaispuolen lehto (14/11)


Pinta-ala (kartalta)
1,18 ha

Arvoluokat

II
huomattavan arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

KUVAUS JA LAJITIEDOT: Kattrumpanin metsittyvän niityn lounaislaidan tuntuman kahden kalliojyrkänteen alustaa luonnehtii edustava lehtokasvillisuus, jonka puustoa vallitsevat kohteen itäosassa varsin vankat haavat ja läntisimmässä osassa kuuset. Puustoon kuuluvat myös vaahtera ja hieskoivu sekä jopa huomattavan isoina yksilöinä pihlaja ja raita. Kenttäkerroksessa on läsnä mm. runsaasti lehto-orvokkia ja sinivuokkoa, melkoisesti kevätlinnunhernettä ja niukasti imikkää, pensaskerroksessa taasen paljon lehtokuusamaa ja taikinamarjaa sekä muutama näsiä ja koiranheisi. Kallionseinämiä verhoavat monessa kohtaa näyttävät kallioimarrematot ja siellä täällä komeat kivikkoalvejuurituppaat; myös varjosta pitävät haisukurjenpolvi ja haurasloikko ovat paikalla. Osa lajeista on aluerajauksen ulkopuolella, esimerkiksi itäosissa haisukurjenpolvi ja pohjoisreunalla näsiä.

ARVOLUOKKA: II (Helsingissä vaarantunut laji imikkä). Lisäarvoina Helsingissä silmälläpidettävä laji lehto-orvokki sekä Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit mustakonnanmarja, kevätlinnunherne, lehtokuusama, näsiä ja haisukurjenpolvi.


Tapahtumat

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen tietoja on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2022. 14.3.2023 on päivityskartoituksen tietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2022 kartoitetun aineiston osalta.

Kohteen lajihavainnot