Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Storängenin lehto (15/11)


Pinta-ala (kartalta)
0,97 ha

Arvoluokat

II
huomattavan arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

KUVAUS JA LAJITIEDOT: Storängenin kaakkoispään itäpuolella on lehtokasvillisuutta, jonka kenttä- ja pensaskerroksen ilmettä on kuitenkin melkoisesti heikentänyt varttuneiden kuusien ylivalta puustossa. Kuusen seassa on sentään säilynyt joitakin haapoja, vaahteroita ja tuomia, ja pensastoon kuuluvat yhä näsiä, lehtokuusama ja koiranheisi. Pääosa kohteesta on tuoreita ja kuivahkoja rinnelehtoja, joiden ruohostoon lukeutuu runsas sinivuokko. Kohteen eteläpään notkossa on myös kosteaa lehtoa, jonka lajistoon kuuluu jopa kullero, tosin niukkana. Storängenin laidassa lehdon ja vielä avoimen niityn välissä on haavikon asettumisen takia metsittyvää niittyä, jolla kuitenkin ovat tallella muun muassa aholeinikki. Aiemmin kirjatuista lajeista ei havaittu hakarasaraa, imikkää, kevätlinnunhernettä eikä mäkiminttua.

ARVOLUOKKA: II (alueellisesti uhanalainen laji kullero). Lisäarvoina Helsingissä silmälläpidettävä laji aholeinikki sekä Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit näsiä ja lehtokuusama.

ARVOLUOKAN MUUTOS V. 2022 päivityskartoituksen jälkeen: III -> II. Kullero on alueellisesti uhanalainen. Kohteen arvoluokka oli aikaisemmin III, vaikka alueellisesti uhanalaisen lajin esiintymän sisältävä kohde saa arvoluokan II. 


Tapahtumat

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen tietoja on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2022. 14.3.2023 on päivityskartoituksen tietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2022 kartoitetun aineiston osalta.

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Kohteen arvotus tai arvon muutos
Kuvaus
Arvoluokkamuutos II -> III. Päivityskartoitus on tehty v. 2022.

Kohteen lajihavainnot