Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Hältingträsk (6/12)


Pinta-ala (kartalta)
2,80 ha

Arvoluokat

I
hyvin arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

KUVAUS JA LAJITIEDOT: Pieni (n. 1,2 ha), ruskea- ja hapanvetinen lampi tai pikkujärvi. Sitä ympäröi suoreunus, joka on vedenläheisiltä osiltaan nevaa ja metsänläheisiltä osiltaan pääasiassa isovarpurämettä. Neva on leveimmillään ja märimmillään (rimpinen) länsi- ja lounaisrannalla. Suokasvisto on monipuolinen: suokukka, vehka, jouhi-, muta-, riippa-, pullo-, tähti- ja pallosara, maariankämmekkä, pyöreälehti- ja pitkälehtikihokki, variksenmarja, luhta- ja tupasvilla, raate, suoputki, kurjenjalka, muurain, isokarpalo, juolukka, suopursu, valkopiirtoheinä. Vedessä kasvaa runsaasti pohjanlummetta koko alueella. Lampi on ulkoilijoiden suosima käyntikohde, mikä näkyy rantojen kulumisena. Kuluminen on melko voimakasta pohjoisreunalla. Vuoden 2022 päivityskartoituksessa ei kohteelle aiemmin kirjatuista lajeista havaittu järviruokoa.

ARVOLUOKKA: I (Helsingissä hyvin harvinainen ympäristötyyppi suorantainen lampi sekä hyvin harvinaisina kasvillisuustyyppeinä maaduntanevat). Lisäarvoina Helsingissä vaarantuneet lajit pitkälehtikihokki, suokukka, mutasara ja valkopiirtoheinä, sekä Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit maariankämmekkä ja raate.


Tapahtumat

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen tietoja on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2022. 14.3.2023 on päivityskartoituksen tietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2022 kartoitetun aineiston osalta.

Pvm
30.11.2015
Tapahtumatyyppi
Tutkimus
Kuvaus
Kohteessa on tehty haitallisten vieraskasvilajien kartoitus vuonna v. 2015. Kartoitustietoja voi tarvittaessa tiedustella ympäristöpalveluista (kymp.ltj@hel.fi). Vuonna 2015 vieraslajikartoitus on tehty 38:ssa I-luokan kasvikohtessa.

Kohteen lajihavainnot