Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Landbon länsipuolen pohjoinen kalliosuo (9/12)


Pinta-ala (kartalta)
0,96 ha

Arvoluokat

II
huomattavan arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

KUVAUS JA LAJITIEDOT: Pitkään ja kapeaan kalliolaaksoon on muodostunut melko monipuolinen ja näyttävä suo, joka on säilynyt jokseenkin luonnontilaisena ja jolle karut männikkökalliot antavat hienon kehyksen. Hyvin kapea, nevakorven pohjustama sola jakaa suon kahdeksi leveämmäksi osaksi. Niistä eteläisemmän laaja-alaisin suotyyppi on tupasvillaneva pienine rämemättäineen. Pohjoispäässä on melko laajalti pullosaran vallitsemaa suursaranevaa, ja koillislaitaa luonnehtii erikoinen korpimainen tai rämemäinen kasvillisuus, joka on katajalle, variksenmarjalle ja katinlieolle mieluinen. Kohteen pohjoisempi leveä osa on kaakossa pääosin korpea nevavälikköineen. Itälaitaa kohti ja luoteeseen päin avosuopinnat (mm. pullosara- ja tupasvillanevaa) laajenevat. Vuoden 2022 päivityskartoituksessa kohteen lajistoon kuuluivat myös mm. juolukka, pyöreälehtikihokki, maariankämmekkä, suopursu, rätvänä ja harmaasara.

ARVOLUOKKA: II (Helsingissä vaarantunut laji pikkukarpalo). Lisäarvoina Helsingissä muuten huomionarvoinen laji maariankämmekkä sekä kohteen luonnontilaisuus, näyttävyys ja kasvillisuustyyppien edustavuus.


Tapahtumat

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen tietoja on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2022. 14.3.2023 on päivityskartoituksen tietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2022 kartoitetun aineiston osalta.

Kohteen lajihavainnot