Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Genaträsk (14/12)


Pinta-ala (kartalta)
2,17 ha

Arvoluokat

II
huomattavan arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

KUVAUS JA LAJITIEDOT: Genaträsk on pieni (2,5 ha), ruskea- ja hapanvetinen järvi, josta noin puolet sijaitsee Helsingin alueella. Vedessä kasvavat ulpukka ja pohjanlumme. Rantaa vyöttää hyllyvä nevareunus kasveinaan muun muassa pullo-, jouhi- ja mutasara, pyöreälehtikihokki, vehka, myrkkykeiso, suoputki, järviruoko, järvikorte, luhtavilla, terttualpi, kurjenjalka, suo-orvokki ja karpalo sekä parissa kohtaa leveäosmankäämi. Etelärannalla on vielä nevan ja metsän välissä korpi- ja rämekasvillisuutta muuraimineen, suopursuineen, juolukoinaan, tupasvilloineen ja pallosaroineen. Vuoden 2022 päivityskartoituksessa ei havaittu kohteelle aikaisemmin kirjatuista lajeista vehkaa eikä pohjanlummetta.

ARVOLUOKKA: II (Helsingissä vaarantunut laji mutasara). Lisäarvoina Helsingissä muuten huomionarvoinen laji raate sekä kohteen joltinenkin luonnontilaisuus.


Tapahtumat

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen tietoja on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2022. 14.3.2023 on päivityskartoituksen tietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2022 kartoitetun aineiston osalta.

Kohteen lajihavainnot