Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Smalmossbergetin itäpää (16/12)


Pinta-ala (kartalta)
0,62 ha

Arvoluokat

III
kohtalaisen arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

RAJAUS: Rajaus perustuu keltalieolle otolliseksi katsotun alueen laajuuteen. Vuoden 2022 päivityskartoituksessa ei kuitenkaan tavattu kohteella aikaisemmin pienialaisesti esiintynyttä keltaliekoa.

KUVAUS JA LAJITIEDOT: Laajalti yhtenäinen sammalmatto peittää järeähkön kuusikon alla itään antavan rinteen maata ja kivikoita; kohteen eteläosassa kivikko on lähes yhtenäistä ja puustoon tulee mukaan mäntyäkin. Kypsien, mieluusti kunttaantuneiden metsien kasvilajistoa edustavat täällä kellotalvikki ja vanamo. Vuoden 2022 päivityksessä ei havaittu kangaskeltaliekoa eikä kohteelle aikaisemmin kirjatuista lajeista myöskään kangasmäntykukkaa eikä yövilkkaa.

ARVOLUOKKA: III (Lisäarvot ja kohde otollinen siellä aikaisemmin tavatulle keltalieolle). Lisäarvona kohteen joltinenkin luonnontilaisuus. Jos Helsingissä erittäin uhanalainen keltalieko esiintyy vielä kohteella, arvoluokka on II. 


Tapahtumat

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen tietoja on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2022. 14.3.2023 on päivityskartoituksen tietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2022 kartoitetun aineiston osalta.

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Kohteen arvotus tai arvon muutos
Kuvaus
Arvoluokkamuutos II -> III. Päivityskartoitus on tehty v. 2022.

Kohteen lajihavainnot