Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus ja v. 2023 tarkistuskartoitus. Kartoitusten tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.
KUVAUS JA LAJITIEDOT:
Kohde sisältää kolme kapeiden kallio- ja metsäkannasten toisistaan erottamaa laaksosuota sekä niitä kehystävät kalliojyrkänteet ja rinnemetsät, jotka ovat osittain lehtoisia.
Kolmesta suosta koillisin on pääosin luhtaisten nevapintojen vallitsemaa, mutta korpi- ja rämemättäistä.
Vuoden 2022 päivityskartoituksessa eikä v. 2023 päivityskartoituksessa ei havaittu suon kasviston helsinkiläisiä harvinaisuuksia mutasaraa, pyöreälehtikihokkia, korpialvejuurta eikä kapealehtipajua.
Läntisintä suota puolestaan vallitsee kaunis luhtainen (korpi)neva, jolla raate, luhtavilla ja järvikorte ovat erityisen runsaita. Läntisimmän suon länsipään viljavassa korvessa on tavattu harajuuri (10 yksilöä 2013), mutta vuosina 2022 tai 2023 lajia ei löydetty.
Laajin eli keskinen suo koostuu mittavista (korpi)neva-alueista ja niiden laitojen hieskoivukorvista ja pajuluhdista; koillislaidalla on myös rämemäistä kasvillisuutta. Suon puuttomien osien valtalajina vaihtelevat alueittain esimerkiksi pullosara, luhtavilla, järvikorte, raate, korpikaisla ja korpikastikka; etenkin kapeassa etelähaarassa on paikoin runsaasti myös luhtasaraa.
Läntisimmän suon ja keskisen suon länsihaaran eteläpuolisella rinteellä kasvaa laajalla alueella metsälehmuksia niin kunnon runkopuina kuin vesoina ja vesaryhminä seurassaan mm. vaahteroita. Aivan lännessä lähellä voimalinjaa on myös yksinäinen kookas pähkinäpensas. Keskisen suon länsihaaran pohjoispuolella komeassa jyrkänteiden reunustamassa solassa on lehmuksia vuorenaluslehtopuuna, mutta kuusien alla vesamaisina riutuvina.
Solan vaateliaita ruohoja ovat niukahkot imikkä ja mustakonnanmarja, melko runsas lehto-orvokki sekä vuorenseinämillä ja valtavilla lohkareilla kasvavat haisukurjenpolvi ja haurasloikko. Näsiä ja lehtokuusama kuuluvat kummankin lehtoalueen pensastoon, ja ruohoista runsas sinivuokko ja niukka kevätlinnunherne ovat niin ikään läsnä molemmilla alueilla.
Valkolehdokki on asettunut läntisimmän suon ja keskisen suon väliselle kannakselle (2013 neljä yksilöä). Maariankämmekkä on kohteen soilla yleinen ja melko runsas.
ARVOLUOKKA: II Helsingissä vaarantuneet valkolehdokki ja imikkä sekä huomattavat lisäarvot. Lisäarvoina Helsingissä silmälläpidettävä laji lehto-orvokki ja Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit mustakonnanmarja, metsälehmus, pähkinäpensas, näsiä, kevätlinnunherne, lehtokuusama, haisukurjenpolvi sekä raate kohteen näyttävyys (topografia), monipuolisuus (suotyypit, pienympäristöt) ja laajuus.
ARVOLUOKAN MUUTOS V. 2022/2023: I -> II Päivityskartoituksessa v. 2022 ja tarkistuskartoituksessa v. 2023 ei havaittu kohteessa aikaisemmin esiintyneitä harajuurta (alueellisesti uhanalainen ja Helsingissä erittäin uhanalainen) ja korpialvejuurta (Helsingissä erittäin uhanalainen).