Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Koivuniemen pohjoispuolen rinneniitty (2/13)


Pinta-ala (kartalta)
1,33 ha

Arvoluokat

I
hyvin arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

KUVAUS JA LAJITIEDOT: Koivuniemeen vievän pikkutien molemmin puolin (paljon laveammalti pohjoispuolella) on kaunista kuivaa rinneniittyä, nähtävästi ammoista laidunmaata. Sen rikkaaseen ja värikkääseenkin kasvistoon kuuluvat muiden muissa ketoneilikka, keltamatara (melko runsas), piennarmatara, häränsilmä (melko runsas; Helsingin ainoa esiintymä), aholeinikki (melko runsas), ruusuruoho, päivänkakkara, pukinparta, kissankello, mäkitervakko, huopakeltano, mäkivirvilä, mäkikuisma, ahopukinjuuri, kalliokielo, keltamaksaruoho, isomaksaruoho ja orjanruusu sekä yllättävästi jaakonvillakko suorastaan näyttävän runsaana. Vuoden 2022 päivityskartoituksessa ei havaittu kohteen lajistoon  aikaisemmin kirjattuja aholeinikkiä, pukinpartaa eikä mäkitervakkoa.

ARVOLUOKKA: I (valtakunnallisesti uhanalainen laji keltamatara). Lisäarvoina valtakunnallisesti silmälläpidettävä laji ketoneilikka, Helsingissä vaarantunut laji häränsilmä, sekä kohteen esteettiset arvot ("kukkaisniitty"), erikoisuus (runsas jaakonvillakko) ja historialliset arvot (perinnekasvillisuus).

RAJAUKSEN PÄIVITYS 2022: Rajausta laajennettu länsiosasta kattamaan huomionarvoinen lajisto.


Tapahtumat

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen rajaus ja tiedot on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2022. 14.3.2023 on päivityskartoituksen tietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2022 kartoitetun aineiston osalta.

Pvm
30.11.2015
Tapahtumatyyppi
Tutkimus
Kuvaus
Kohteessa on tehty haitallisten vieraskasvilajien kartoitus vuonna v. 2015. Kartoitustietoja voi tarvittaessa tiedustella ympäristöpalveluista (kymp.ltj@hel.fi). Vuonna 2015 vieraslajikartoitus on tehty 38:ssa I-luokan kasvikohtessa.

Kohteen lajihavainnot