Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Riängsbackenin länsirinne (3/13)


Pinta-ala (kartalta)
1,06 ha

Arvoluokat

II
huomattavan arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

KUVAUS JA LAJITIEDOT: Riängsbackenin länsirinteen komean jyrkänteen varjoisten pohjoisosien yläosia verhoaa sammaleinen kuusikko. Itse jyrkänne on siellä lähes vailla putkilokasveja lukuun ottamatta muutamia kallioimarreryhmiä, mutta eteläkaakkoon työntyvän jyrkänteen eteläpään alustalla ja sitä seuraavassa solassa on hienoa vuorenaluslehtoa kasveinaan muun muassa lehto-orvokki, imikkä, kevätlinnunherne, sinivuokko, sormisara, sudenmarja ja isoalvejuuri. Itse jyrkänteen raoissa kasvaa lukuisia komeita haurasloikkoryhmiä ja hyllyillä haisukurjenpolvea. Vuoden 2022 päivityskartoituksessa ei havaittu kohteelle aikaisemmin kirjattuja metsämaarianheinää, lehto-orvokkia, metsävirnaa eikä jänönsalaattia.

ARVOLUOKKA: II (Helsingissä vaarantunut laji imikkä). Lisäarvoina Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit kevätlinnunherne ja haisukurjenpolvi sekä kohteen näyttävyys (komea kalliojyrkänne).


Tapahtumat

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen tietoja on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2022. 14.3.2023 on päivityskartoituksen tietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2022 kartoitetun aineiston osalta.

Kohteen lajihavainnot