Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Puroniityntien eteläpään itäpuoli (7/13)


Pinta-ala (kartalta)
0,71 ha

Arvoluokat

II
huomattavan arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

KUVAUS JA LAJITIEDOT: Dagsversbergetin lounaisrinteen näyttävän, yhdessä kohdassa suorastaan ylikaltevan jyrkännejakson ja Puroniityntien välissä on säilynyt kapea, osittain luonnontilainen vuorenaluslehto ja aivan tien varressa (oikeastaan tienojassa) muisto purolehdosta. Edustavin osa on aivan kalliojyrkänteen alla. Pohjoisosa kohteesta hakattu. Kostean lehdon tai purovarren lajit ovat taantuneet: suokelttoa o vain ojan pohjalla, kevätlinnunsilmää ei havaittu Rinnelehdossa kohoaa tavallisempien puulajien ohella kolme erillistä näyttävää metsälehmusryhmää ja vaahteroita; pensas- ja ruohovartislajistoon kuuluvat mm. näsiä, lehtokuusama, koiranheisi, orjanruusu, mustakonnanmarja, jänönsalaatti, tesma ja runsas kivikkoalvejuuri. Ojassa tuntumineen ovat säilyneet kostean lehdon lajit; yksittäiset lehtopähkämö ja suokeltto, runsaampina lehtopalsami ja kotkansiipi. Jyrkänteiden jonkinmoisesta viljavuudesta kertoo haurasloikon esiintyminen. Kohteen pohjoisosa on hakattu. Kohteelle aikaisemmin kiratuista lajeista ei vuoden 2022 päivityskartoituksessa havaittu tummaraunioista, karvakiviyrttiä eikä kevätlinnunsilmää.

ARVOLUOKKA: II (Helsingissä vaarantunut laji lehtopähkämö ja Helsingissä silmälläpidettävä laji suokeltto). Lisäarvoina Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit metsälehmus, näsiä, lehtokuusama, mustakonnanmarja, lehtopalsami ja kotkansiipi.

ARVOLUOKKAMUUTOS V. 2022: III -> II. Lehtopähkämö on nykyään Helsingissä vaarantunut, mikä nostaa kohteen arvoluokkaa.

 


Tapahtumat

Pvm
15.03.2023
Tapahtumatyyppi
Kohteen arvotus tai arvon muutos
Kuvaus
Arvoluokkamuutos III -> II. Päivityskartoitus on tehty v. 2022.

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen tietoja on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2022. 14.3.2023 on päivityskartoituksen tietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2022 kartoitetun aineiston osalta.

Kohteen lajihavainnot