Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Kuggviken (8/13)


Pinta-ala (kartalta)
3,40 ha

Arvoluokat

II
huomattavan arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2022 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

KUVAUS JA LAJITIEDOT: Rantakivikossa pikkusappea kaksi kukkivaa yksilöä. Matalan, liejupohjaisen lahden runsaan uposkasviston muodostavat Helsingin merialueella yleiset hapsi- ja ahvenvita. Lahden etelärantaa vyöttävät järjestyksessä vesirajasta metsänrajaan merikaisla (myös saarekkeina), ruokoluhta ja tervalepikko. Pohjoisrannan itäosan kasautumisrannan kasvistoon kuuluvat yleisempien lajien ohella runsaat rantayrtti ja karhunköynnös sekä niukemmat koiranvehnä, särmäputki, kierumatara ja lehtotähtimö. Länteen päin pohjoisranta muuttuu kovaksi. Rehevöitynyt ja ruovikko todennäköisesti laajentunut. Ainakaan pohjoisrannassa ei juuri enää matalakasvuista merenrantakasvillisuutta. Isosappi sinnitteli tontin reunan kivikkoisella, umpeenkasvavalla paikalla. Kohteelta ei vuoden 2022 päivityskartoituksessa havaittu keltamaitetta, suolasänkiötä eikä osaa kohteelle aikaisemmin kirjatuista vesikasveista (merinäkinruoho, tankeakarvalehti, pyörösätkin, kalvasärviä, tähkä-ärviä). Kohde olisi hyvä tarkistaa vesikasvien osalta. Kohteessa esiintyy vieraslaji komealupiinia.

ARVOLUOKKA: II (Valtakunnallisesti silmälläpidettävä pikkusappi. Lisäarvoina Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit särmäputki ja lehtotähtimö sekä kohteen monipuolisuus (uposkasvisto). 

RAJAUKSEN PÄIVITYS 2022: Rajausta supistettu pohjoisosasta rajaamalla rakennettu ympäristö pois.


Tapahtumat

Pvm
14.03.2023
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen rajaus ja tiedot on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2022. 14.3.2023 on päivityskartoituksen tietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2022 kartoitetun aineiston osalta.

Kohteen lajihavainnot