Lepakkokohteet
Kuusiluoto (9/14)


Pinta-ala (kartalta)
11,89 ha

Arvoluokat

C
Paikallisesti tärkeä lepakkoalue (2014 kriteerit)

Kohdekuvaus

SIJAINTI: Vanhankaupunginlahdella sijaitseva Kuusiluoto ranta-alueineen.

KUVAUS: Alueella on rantametsiä ja lahdekkeisia ruovikkorantoja. Vanhat puurakennukset tarjoavat lepakoille päiväpiilo- ja lisääntymispaikkoja. Valaistusta on hyvin vähän. Alueella on todennäköisesti pieniä kolonioita.

LAJIT: pohjanlepakko, vesisiippa, viiksisiipat ja korvayökkö

LISÄTIEDOT: Vesisiipat saalistavat erityisesti Kuusiluodon länsirannan polvekkeisen ruovikon reuna-alueilla. Huonolla ilmalla ne todennäköisesti menevät toiselle puolelle saarta tai rannan läheisiin aukkopaikkoihin. Vesisiippojen ruokailualue ulottuu Kuusiluodon eteläkärjen ympäri Lammassaaren suuntaan. Viiksisiipat saalistavat pääasiassa Kuusiluodon länsirannan sekametsässä. Huvilan pihapiirissä on korvayökkö.
Lepakoiden kannalta Kuusiluodon alue tulisi säilyttää ennallaan. Vesisiipat ja pohjanlepakot pääsevät muille lepakkopaikoille rantoja seuraamalla. Viiksisiipoilla ei näyttäisi olevan käytettävissään lentoreittejä muualle, paitsi Lammassaareen johtavan polun suuntaisesti.


Tapahtumat

Pvm
24.10.2022
Tapahtumatyyppi
Kohteen arvotus tai arvon muutos
Kuvaus
Arvoluokittelun tunnus muutettu. Kohteen arvo ei ole muuttunut. Arvoluokitus nyt A, B, C. Aikaisemmin luokittelu oli I, II, III. Jälkimmäiset arvoluokkatunnukset käytössä lepakkotieteellisen yhdistyksen arvoluokituksen mukaisesti arvotetuilla kohteilla.

julkaisut

Raportti
Nimi
Helsingin lepakkolajisto ja tärkeät lepakkoalueet vuonna 2014
Tekijä
Terhi Wermundsen, Jarmo Nieminen, Petri Asikainen; Wermundsen Consulting Oy
Sarja
Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston yleissuunnitteluosaston selvityksiä 2014:38
Vuosi
2014
Linkki

Kohteen lajihavainnot