Lepakkokohteet
Hernesaari ja Neitsytsaari (7/14)



Arvoluokat

C
Paikallisesti tärkeä lepakkoalue (2014 kriteerit)

Kohdekuvaus

SIJAINTI: Hernesaari ja Neitsytsaari sekä niiden välinen vesialue. Saaret sijaitsevat vajaan kilometrin päässä Santahaminan koillisniemen itäpuolella.

KUVAUS: Saaret ovat vanhan metsän peittämiä kesämökkialueita. Maihinnousu on puolustusvoimalailla rajoitettua. Hernesaaren eteläreunalla on vesisiippojen suosima korkeiden kallioiden suojaama lahdelma.

LAJIT: pohjanlepakko, vesisiippa

LISÄTIEDOT: Saaret ovat lähes valaisemattomia. Hernesaaren rikkonainen rantaviiva ja saarien välinen salmi tarjoavat vesisiipoille suojaisat saalistusmaat tuulen suunnista riippumatta. Mökkialueella on todennäköisesti ainakin vesisiippojen kolonia.
Uhkatekijöitä ovat valaistuksen lisääminen ja metsänhakkuut. Puiden kaatamisessa tulisi olla varovainen, samoin kuin niiden mökkien korjaamisessa, joita lepakot käyttävät päiväpiiloinaan. Rannat tulisi säilyttää puiden suojaamina.


Tapahtumat

Pvm
24.10.2022
Tapahtumatyyppi
Kohteen arvotus tai arvon muutos
Kuvaus
Arvoluokittelun tunnus muutettu. Kohteen arvo ei ole muuttunut. Arvoluokitus nyt A, B, C. Aikaisemmin luokittelu oli I, II, III. Jälkimmäiset arvoluokkatunnukset käytössä lepakkotieteellisen yhdistyksen arvoluokituksen mukaisesti arvotetuilla kohteilla.

julkaisut

Raportti
Nimi
Helsingin lepakkolajisto ja tärkeät lepakkoalueet vuonna 2014
Tekijä
Terhi Wermundsen, Jarmo Nieminen, Petri Asikainen; Wermundsen Consulting Oy
Sarja
Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston yleissuunnitteluosaston selvityksiä 2014:38
Vuosi
2014
Linkki

Kohteen lajihavainnot