KUVAUS- JA LAJITIEDOT: Kohteen ytimen muodostavat komea "etelävuori" eli suoraan etelään antava viljava kalliojyrkänne sekä sen juuren kapea, mutta hieno lehto. Kallion kasvistoon kuuluu lukuisia varsin vaateliata lajeja, muiden muassa tummaraunioinen, haurasloikko, karvakiviyrtti, mäkihorsma, mäkikuisma, haisukurjenpolvi, mäkitervakko, keto-orvokki, lehtoarho, ukontulikukka, vahamaksaruoho, kalliokielo, ketokeltto, pölkkyruoho, hopeahanhikki, pensaikkotatar, ahomansikka, kurjenkello, lehtonurmikka, orjanruusu ja taikinamarja. Myös vaahteroiden ja järeiden tuomien luonnehtiman lehtokaistan kasvisto on monipuolinen ja edustava: lehtokuusama (harvinaisen runsas!), koiranheisi, metsävirna, jänönsalaatti, sinivuokko, koiranvehnä, tesma, sormisara ym.
ARVOLUOKKA: I (Helsingissä hyvin harvinainen ympäristötyyppi viljava "etelävuori"). Lisäarvoina alueellisesti uhanalainen laji ahokissankäpälä, Helsingissä silmälläpidettävät lajit aholeinikki, tummaraunioinen ja metsävirna, Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit lehtokuusama, mäkihorsma ja yksi muu laji, luonnontilaisuus, näyttävä topografia, kasviston monipuolisuus (jyrkänne/lehto -yhdistelmä) ja jyrkänteen pituus.
RAJAUKSEN PÄIVITYS V. 2004: Kohdetta on täydennetty ottamalla mukaan lännessä loppukin rakentamaton kalliojakso ja koillisessa ulkoilutien viereinen vetinen kalliosuo. Toisaalta rajauksen ulkopuolelle on etelässä jätetty niittyä ja melko tavanomaista rinnemetsää.
RAJOITUKSET JA SUOSITUKSET: Tarpeetonta liikkumista jyrkänteellä on syytä välttää kasvillisuuden kulutusherkkyyden ja putoamisvaarankin vuoksi.