KUVAUS- JA LAJITIEDOT: Kohteen eteläosan painanteessa on laaja ruostevetinen tihkulähteikkö (valitettavasti laidoiltaan roskattu). Lähteikön monipuolista puustoa ja pensastoa vallitsevat harmaa- ja tervaleppä, tuomi, kiiltopaju ja saarni (ilmeisen alkuperäisenä); vähävaltaisempia puuvartisia ovat kuusi ja vaahtera. Lähteikön vaateliaaseen ruohovartislajistoon kuuluvat korpinurmikka, pitkäpääsara ja purolitukka. Kohteen pohjoisosa koostuu kosteista ja tuoreista lehdoista sekä lehtokorpilaikuista ja pohjoiseen työntyvän kapeahkon laakson metsäkorte-, saniais- ja kangaskorvista pääpuinaan kuusi, haapa ja hieskoivu. Pohjoisosan korpinotkon märimmällä pohjalla levittäytyy 30 m pitkänä ja joitakin metrejä leveänä Helsingin ainoa todella luontainen kaislasaran kasvusto.
ARVOLUOKKA: I (Helsingissä äärimmäisen uhanalainen laji kaislasara ja Helsingissä hyvin harvinainen ympäristötyyppi luonnontilainen lähteikkö). Lisäarvoina Helsingissä erittäin uhanalainen laji korpinurmikka ja Helsingissä silmälläpidettävä laji pitkäpääsara sekä Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit purolitukka ja lehtokorte.
RAJAUKSEN PÄIVITYS V. 2004: Rajausta on tarkistettu siten, että kohde muodostaa lähteikön sekä siihen liittyvien lehto- ja korpialueiden luonnollisemman kokonaisuuden ja että kartalle sijoittamisen vaikeudesta johtunut korpisarakasvuston jääminen aiemman rajauksen ulkopuolelle korjaantuu.
RAJOITUKSET JA SUOSITUKSET: Tarpeetonta kulkemista kohteessa on syytä välttää herkästi haavoittuvien kosteikkopintojen takia.