KUVAUS- JA LAJITIEDOT: Kohde koostuu kallioperän komean murrosjyrkänteen alusen lehdoista ja niiden yläpuolisista männikköisistä kallioista. Lehtovyöhykkeen alimmissa tasaisissa ja loivissa osissa on paikoin kosteita lehtoja (mm. kohteen pohjoispään hieno kotkansiipilehto), kun taas rinteitä vallitsevat tuoreet ja kuivat lehdot. Monipuoliseen puuvartiskasvistoon kuuluvat mm. kuusi ja haapa (nämä etenkin rinteiden yläosissa) sekä tuomi, pihlaja, harmaaleppä, vaahtera, pähkinäpensas, lehtokuusama, koiranheisi, taikinamarja, mustaherukka ja pohjanpunaherukka. Kuusikko on osittain järeää ja kohteen pohjoispäässä vielä komean rinnekivikon jylhentämää. Pähkinäpensaat muodostavat siellä täällä tiheitäkin pensaikkoja, aitoja "pähkinälehtoja". Kosteiden lehtojen ruohovartiskasveja edustavat kotkansiiven ohella kevätlinnunsilmä, suokeltto, lehtopalsami, lehtotähtimö, isoalvejuuri ja hiirenporras, kuivempien lehtojen ruohovartisia puolestaan esimerkiksi mustakonnanmarja, lehtosinijuuri, kevätlinnunherne, tesma, sinivuokko, lehtokorte, jänönsalaatti, kevätlehtoleinikit, koiranvehnä ja pystykiurunkannus.
ARVOLUOKKA: I (Helsingissä harvinainen ympäristötyyppi pitkä jyrkännejakso aluslehtoineen ja huomattavat lisäarvot). Lisäarvoina Helsingissä silmälläpidettävät lajit kevätlinnunsilmä, suokeltto ja lehtosinijuuri, Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit mustakonnanmarja, kevätlinnunherne, kotkansiipi, lehtokorte, lehtokuusama, lehtopalsami, lehtotähtimö ja pähkinäpensas sekä kohteen joltinenkin luonnontilaisuus, topografinen näyttävyys, monipuolisuus, laajuus ja sijainti (joen ja vilkkaasti käytetyn ulkoilutien tuntumassa).
RAJAUKSEN PÄIVITYS V. 2004: Kohteen pohjoispäässä rajausta on supistettu jättämällä pois niittyalue. Muutoin rajausta on hieman laajennettu luonnollisemman kokonaisuuden aikaansaamiseksi eli koko lehtovyöhykkeen mukaan ottavaksi.