Kohteessa on v. 2021 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.
KUVAUS- JA LAJITIEDOT: Vesi- ja rantaosuudellaan kohde koostuu lännessä niitty- ja hiekkarannoista ja idässä kasautumisranta-tyyppisistä hyvin rehevistä tervaleppä- ja ruokoluhdista. Vaskiniemen keskiosia kohti kasvillisuus vaihettuu tervaleppälehdoksi ja lehtomaiseksi metsäksi. Monipuoliseen merenrantakasvistoon kuuluvat mm. suola-arho (länsipään hiekkarannalla), merikaisla, ruohokanukka, merirannikki, lännenmaarianheinä, keltakurjenmiekka, rantavehnä, rantayrtti, käärmeenkieli, meriratamo, vesihierakka, merisuolake, rantatädyke, keltamaite, meriputki, siniheinä, suolasänkiö, iso- ja pikkurantasappi, pikkuluikka, särmäputki ja merimaltsa. Ranta on laajalti ruovikoitunut, mikä on kaventanut niittyrantoja. Rannan myötäisesti on polku, joka on kuluttanut maastoa. Tervaleppälehto on luontaisen kaltainen.
Kohteet 10/91 (Särkiniemi - Veijarinvuorenniemi), 7/98 (Hevosenkenkälahden niitty- ja korpialue), 5/91 (Länsiulapanniemen eteläranta - Takaniemi) ja 4/91 (Riihilahden pohjoisranta) kattavat Lauttasaaren luonnontilaisimpina säilyneet rannat ja muodostavat kokonaisuuden, joka sisältää mittavan kirjon ja samalla sarjan kasvillisuustyyppejä suojattomimpien ulkorantojen kivikko- ja kalliorannoista suojaisten lahtien perukoiden kasautumisrantoihin ja puustoisiin luhtiin.
ARVOLUOKKA: II (Helsingissä vaarantunut laji ja valtakunnallisesti silmälläpidettävä laji pikkurantasappi). Lisäarvoina Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit rantayrtti, isorantasappi, särmäputki ja suola-arho sekä historialliset arvot (Krimin sodan aikaiset linnoitteet) ja itäosan tervalepikon näyttävyys.
ARVON YLLÄPITO: Vieraslaji karhunköynnös on erittäin runsas itäisessä osassa kohdetta. Myös ruovikoituminen heikentänyt niittyä. Ruovikon poisto suositeltavaa.