KUVAUS- JA LAJITIEDOT: Kohteen pohjoisosa (luonnonsuojelualue) koostuu pääosin monentyyppisistä matalakasvuisista merenrantaniityistä ja rantalehdoista sekä niittyjen ja lehtojen vaihettumavyöhykkeistä. Pohjoisosaan kuuluu myös mm. kaksi pientä lampea ("laguunia"), lahdenpohjukoiden kasautumisrantoja, kivikkoisia rantaosuuksia ja Skatanluodon kärjen kalliorantaa. Luonnonsuojelualueesta lounaaseen kohde jatkuu etupäässä isokivisenä suojattomana rantana, mutta mukana on myös lyhyt hiekkarantaosuus. Lähellä kohteen lounaisrajaa kasvaa kallioaltaassa Helsingin mantereen ainoa suomyrttiesiintymä; samassa altaassa vielä 2000-luvun alussa kasvanut kapealehtipaju näyttää hävinneen hyvin kuivien loppukesien seurauksena. - Kohteen merenrantakasvisto on hyvin monilajinen. Merkittävimmät lajit luetellaan kohdassa 'Arvoluokka'; alueen muita Helsingissä harvinaisehkoja kasveja ovat suomyrtti ja kalvasärviä.
ARVOLUOKKA: I (alueellisesti uhanalaiset lajit ruskokaisla, jouhiluikka ja somersara, valtakunnallisesti silmälläpidettävä laji pikkurantasappi, Helsingissä vaarantunut laji kapealehtipaju (ehkä hävinnyt) sekä huomattavat lisäarvot). Lisäarvoina Helsingissä silmälläpidettävät lajit merisara, hirssisara, mesimarja ja kapeaosmankäämi, Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit lehtokorte, rantayrtti, hentosuolake, hernesara, isorantasappi, käärmeenkieli, särmäputki ja merinätkelmä sekä kohteen monipuolisuus, kasvillisuustyyppien edustavuus ja laajuus.
ARVON YLLÄPITO: Läheisen maatilan karjan pääsy kohteen alueelle on estettävä (kesäkuun alussa 2005 kyytöt olivat alueella ja olivat ehtineet paikoin pahoinkin riipiä kasvillisuutta).
RAJAUKSEN PÄIVITYS V. 2005: Aiemmin rajattu kohde on jaettu kahtia eli pohjoiseksi kohteeksi 31/91 ja pieneksi eteläiseksi kohteeksi 31a/91.
RAJOITUKSET JA SUOSITUKSET: Kohde on suurimmaksi osaksi luonnonsuojelualuetta, jolla liikkuminen on 1.4.-1.8. sallittua vain merkittyjä polkuja ja pitkospuita pitkin.