KUVAUS- JA LAJITIEDOT: Jokiahdetta luonnehtivat kasvistollisesti rikkaat ja pääosin hyvin säilyneet erityyppiset lehdot ja isojen ojien suiden rinteiden viljavat niityt. Lehtojen kasvistoon kuuluvat mm. Helsingissä harvinaiset lehtosinijuuri (hyvin runsas), suokeltto, mustakonnanmarja, tesmayrtti, kevätlinnunsilmä ja isokäenrieska sekä yleisemmät purolitukka, lehtopalsami, lehtokorte, koiranvehnä, kevätlehtoleinikki, lehtotähtimö, mukulaleinikki, kevätlinnunherne, sinivuokko, tesma, lehtokuusama, pähkinäpensas ja koiranheisi. Ojakurujen pohjilla ja seinämillä kasvavat mm. mätässara, törrösara, hakarasara, korpinurmikka ja lehto-orvokki.
ARVOLUOKKA: I (valtakunnallisesti silmälläpidettävä laji korpinurmikka, Helsingissä erittäin uhanalainen laji mätässara, Helsingissä vaarantuneet lajit tesmayrtti, törrösara ja yksi muu laji sekä huomattavat lisäarvot). Lisäarvoina Helsingissä silmälläpidettävät lajit lehto-orvokki, kevätlinnunsilmä, suokeltto ja lehtosinijuuri, Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit mustakonnanmarja, kevätlinnunherne, lehtokorte, lehtokuusama, lehtopalsami, lehtotähtimö ja pähkinäpensas sekä kohteen hyvä luonnontilaisuus, monipuolisuus, kasvillisuustyyppien edustavuus ja laajuus (pituus).
ARVON YLLÄPITO: Kohde sopii Pitkäkosken ja Ruutinkosken luonnonsuojelualueet luontevasti yhdistäväksi ja niitä täydentäväksi luonnonsuojelualueeksi, jolla liikkumista rajoitetaan samaan tapaan kuin ao. alueilla (etenkin kalastuspaikat!).
RAJOITUKSET JA SUOSITUKSET: Tarpeetonta kulkemista kohteessa on syytä välttää herkästi haavoittuvien kosteikkopintojen takia.