KUVAUS- JA LAJITIEDOT: Etäältä kohteen kasvillisuus voi vaikuttaa yksipuoliselta ruovikolta, joskin alkukesällä runsaana kukkiva keltakurjenmiekka vihjaa, että ruo'on seassa kasvaa huomattava joukko luhtaruohoja. Niinpä kasvillisuutta voi täydellä syyllä kutsua runsasruohoiseksi ruokoluhdaksi. Kurjenmiekan ohella ruohoisuuteen osallistuvat mm. poikkeuksellisen runsas rantayrtti sekä myrkkykeiso, rantanätkelmä, kurjenjalka, rantakukka, ranta-alpi, terttualpi, suoputki, punakoiso, viitakastikka, rantamatara, vesisara, mesiangervo, luhtalemmikki, rentukka, luhtalitukka, vesihierakka, lehtopalsami, rantakanankaali, karhunputki, rantaminttu ja ojakellukka. Avoluhdan seassa on saarekkeina pajuviitaluhtaa, ja kohteen sekä itäosassa että pohjoispäässä luhta vaihettuu mesiangervovaltaiseksi suurruoholehdoksi. Pohjoisessa sen alemman kenttäkerroksen muodostaa harvinaisen runsas lehtotähtimö.
ARVOLUOKKA: II (Helsingissä harvinainen kasvillisuustyyppi suojaisen sisälahden runsasruohoinen ruokoluhta). Lisäarvoina Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit lehtopalsami, lehtotähtimö ja rantayrtti sekä kohteen vallitseva luonnontilaisuus ja kasvillisuustyyppien edustavuus.
RAJAUKSEN PÄIVITYS V. 2005: Kohteeseen on lisätty poikkiojan pohjoispuolinen ruohoisen luhdan jatke sekä vielä sen pohjoispuolinen suurruoholehto. Toisaalta kohteesta on poistettu ulkoilutien eteläpuolinen luhta-alue, jonka kasvillisuus on muuntunut varsin yksitotiseksi järviruo'on ja isosorsimon ylivallan takia.