Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet
Seurasaaren koillinen lehtoalue (43/91)


Pinta-ala (kartalta)
0,52 ha

Arvoluokat

II
huomattavan arvokas

Kohdekuvaus

Kohteessa on v. 2021 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.

KUVAUS- JA LAJITIEDOT: Kohteen päätien länsipuolinen osa on osittain rinteen tuoretta pähkinälehtoa, osittain sen alapuolisen notkon kosteaa saniaislehtoa. Tien itäpuolinen osa on puustoltaan näyttävää tervaleppälehtoa (kosteaa suurruoholehtoa) ja tervaleppäluhtaa sekä vesirajan tienoon avoluhtaa. Kohteen vaateliaita kasveja ovat tesmayrtti, pystykiurunkannus, kevätlehtoleinikki, koiranvehnä, rantayrtti, pähkinäpensas, mustaherukka, pohjanpunaherukka ja koiranheisi. Rantaluhta on ruovikoitunut voimakkaasti. Lajisto luhtien tyyppilajistoa; mesiangervo, ranta-alpi, rantakukka, puna-ailakki, järviruoko. Itäisen osan lehto tervaleppälehtoa, jossa rannan tutumassa tuomea tiheänä pensaikkona. Lajistossa (2021) myös mm. tuomi, vaahtera, mesiangervo, ranta-alpi, keltamo, kyläkellukka, metsätähti, jänönsalaatti, metsätähtimö, lehtokielo, maitohorsma, käenkaali, vadelma, hiirenporras, suo-orvokki, virmajuuri, koiranputki, isonokkonen, vuohenputki, metsäalvejuuri, ojakellukka, valkovuokko, oravanmarja, punaherukka, taikinamarja, kuusi ja mänty. Arvoluokan II perusteena tesmayrtin ohella aikaisemmin ollutta velholehteä ei havaittu v. 2021. 

Vuonna 2021 kolme terttuseljaa (haitallinen vieraslaji) avoimella osalla kävelytien vieressä. 

ARVOLUOKKA: II (Helsingissä vaarantunut tesmayrtti). Lisäarvoina Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit pähkinäpensas ja rantayrtti sekä kohteen osittainen luonnontilaisuus (näyttäväpuustoinen tervalepikko).


Tapahtumat

Pvm
07.06.2022
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen tiedot on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2021. 7.6.2022 on päivitystietojen tallennuksen aloituspäivämäärä koko v. 2021 kartoitetun aineiston osalta.

Pvm
28.02.2006
Tapahtumatyyppi
Päivitys
Kuvaus
Kohteen rajausta ja tietoja on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2005.

Kohteen lajihavainnot