KUVAUS- JA LAJITIEDOT: Kohdetta vallitsevat saniaistyypin kosteat lehdot, jotka paikoin vaihettuvat saniaislehtokorviksi sekä varsinkin kohteen eteläpään länsilaidalla karummiksi kangaskorviksi sekä muualla kohteen ylävämmillä laidoilla tuoreiksi lehdoiksi. Vaikuttavan puuston muodostavat ennen muuta kuusi, hieskoivu, haapa ja tervaleppä; joukossa on myös ainakin yksi kookas terva- ja harmaalepän risteymä. Pensaskerroksen lajeista mainittavimpia ovat näsiä, mustaherukka ja pohjanpunaherukka. Kenttäkerroksen rikkaaseen vaateliaaseen kasvistoon kuuluvat suursaniaisten (hiirenporras, isoalvejuuri, metsäalvejuuri) ohella mm. purolitukka, luhtalitukka, mätässara, pitkäpääsara, luhtasara, kevätlinnunsilmä, maariankämmekkä, suohorsma, lehtokorte, kevätlinnunherne, kotkansiipi, tesma, jänönsalaatti, luhtalemmikki, korpinurmikka, ojaleinikki, mesimarja, luhtavuohennokka, punakoiso ja palleropalpakko.
ARVOLUOKKA: I (valtakunnallisesti silmälläpidettävä laji korpinurmikka, Helsingissä erittäin uhanalainen laji mätässara ja huomattavat lisäarvot). Lisäarvoina Helsingissä silmälläpidettävät lajit pitkäpääsara, kevätlinnunsilmä ja mesimarja, Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit kevätlinnunherne, kotkansiipi, lehtokorte, näsiä, maariankämmekkä ja purolitukka sekä kohteen luonnontilaisuus (ojituksista huolimatta), kasvillisuustyyppien edustavuus ja laajuus.
RAJAUKSEN PÄIVITYS V. 2005: Rajausta on laajennettu länteen ja etelään kattamaan koko lehto- ja korpialue. Pohjoisessa rajausta on hieman supistettu noudattamaan kasvillisuuskuvion todellista rajaa (ulkoilutietä).
RAJOITUKSET JA SUOSITUKSET: Tarpeetonta kulkemista kohteessa on syytä välttää herkästi haavoittuvien kosteikkopintojen takia.