KUVAUS- JA LAJITIEDOT: Kohteen kaakkoisosan painaumaa ruokkivat purot ja tihkuvesi, joiden ansiosta kasvillisuus on siellä laajalti näyttävää kosteaa lehtoa (pääasiassa isoalvejuuri- ja hiirenporraslehtoa) sekä laikuittain suurruoholehtoa ja erilaisia korpityyppejä (esim. ruoho- ja heinäkorpea, metsäkortekorpea). Vetisimmillä pinnoilla kasvavat jopa vehka, raate, järvikorte ja korpikaisla. Monipuoliseen puuvartiskasvistoon kuuluvat muun muassa kuusi, tervaleppä, harmaaleppä, tuomi, vaahtera, hieskoivu, korpipaatsama ja koiranheisi. Rinteitä ylöspäin kasvillisuuden päätyypit vaihettuvat ensin tuoreiksi lehdoiksi, sitten kuiviksi lehdoiksi. Vastaavasti puusto muuttuu yhä kuusivaltaisemmaksi, joskin mukaan tulee myös komeita ja paikoin tiheässä kasvavia pähkinäpensaita sekä kohteen pohjoisosissa useita metsälehmusryhmiä. Kaikkiaan kohde on hieno lehtokokonaisuus, jossa topografian ja kosteuden pientenkin erojen merkitys kasvillisuuden luonteelle tulee monipuolisesti ja hämmästyttävän hyvin säilyneesti esiin ja jossa on vielä "suuren metsän tuntua".
ARVOLUOKKA: II (valtakunnallisesti silmälläpidettävä laji hentosara, Helsingissä vaarantunut laji metsämaarianheinä ja Helsingissä harvinainen ympäristötyyppi (kohteeseen sisältyy Uudenmaan ympäristökeskuksen päätöksellä rajattu luonnonsuojelulain mukainen suojeltu luontotyyppi pähkinäpensaslehto) sekä huomattavat lisäarvot). Lisäarvoina Helsingissä silmälläpidettävä laji suokeltto, Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit ketunlieko, lehtokorte, metsälehmus, pähkinäpensas, maariankämmekkä ja raate sekä kohteen luonnontilaisuus (ml. komea ja monipuolinen puusto), näyttävyys (pähkinästöt, laajat suursaniaispeitteet), monipuolisuus (vaihettuminen lehtokorvista kuiviin rinnelehtoihin) ja laajuus.
RAJAUKSEN PÄIVITYS V. 2005: Kohde on rajattu uudelleen liittämällä siihen kohde 58/91 sellaisenaan sekä laajentamalla alkuperäistä kohdetta 58/91 hieman pohjoiseen päin kattamaan koko Helsingin puoleisen rinnelehtovyöhykkeen.
RAJOITUKSET JA SUOSITUKSET: Tarpeetonta kulkemista kohteen kosteimmissa osissa on syytä välttää herkästi haavoittuvien kosteikkopintojen takia.
Kuva: Purouomaa. Katja Pellikka 2016.
Kuva: Purouomaa. Katja Pellikka 2016.