Kohteessa on v. 2021 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.
KUVAUS- JA LAJITIEDOT:
Länsiosa johtoaukean ulkopuolella on kokonaan mustikkakangasta tai kuivunutta, kasvitonta pohjaa.
Johtoaukealla vallitsevana on isovarpuräme, joskin puusto on koivutaimikkoa. Valtalajit juolukka, kanerva ja suopursu. Johtoaukealla on pienialaisia nevapainanteita, joilla vallitsevat sarat ja pohja on rahkasammalpeitteinen. Mutasaraa esiintyy jonkin verran, ilmeisesti vähentynyt aiemmasta inventoinnista. Pullosaraa esiintyy yleisesti, virpapajua lounaisosassa.
Johtoaukean itäpuolella kohde on pääosin kangasmetsää tai kangasrämettä. Mustikka valtalaji, seassa puolukkaa ja sananjalkaa, yksittäin suopursua.
Muuta lajistoa: hieskoivu, isokarpalo, raate, jouhisara, luhtavilla, tupasvilla.
Vuoden 2021 päivityskartoituksessa suopinnat olivat lähes täysin kuivia ja rahkasammal osin kuivunutta. Kohde ilmeisimmin kaikkiaan muuttunut kuivemmaksi. Johtoaukea on vesoittunut voimakkaasti. Aiemmista lajeista hillaa, maariankämmekkää, variksenmarjaa eikä tähtisaraa havaittu.
ARVOLUOKKA: II (Helsingissä vaarantunut laji mutasara). Lisäarvona Helsingissä muuten huomionarvoinen raate.
ARVON YLLÄPITO: Suo sijaitsee voimalinjan alla. Siksi suolta on kaadettu pienetkin puut, jotka on jätetty suon päälle. Puut ja risut on korjattava pois suota vahingoittamatta (ilman koneita talvella).
RAJAUKSEN PÄIVITYS V. 2005: Rajaus on tarkennettu luontevammaksi (kasvillisuuskuvioita noudattavaksi).
RAJOITUKSET JA SUOSITUKSET: Tarpeetonta kulkemista kohteessa on syytä välttää herkästi haavoittuvien kosteikkopintojen takia.