Kohteessa on v. 2023 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.
KUVAUS JA LAJITIEDOT: Tammaluodon koillispään kivikkoihin on kehittynyt erikoislaatuinen ulkosaaristolehto varmaankin kivien alla piilevän simpukkakalkin ansiosta. Lehdon puuston muodostavat pääasiassa haapa, pihlaja ja tervaleppä seurassaan joitakin mäntyjä ja raitoja ja jopa yksi pieni vaahtera; saaren pohjoiskärjessä on myös isoja tuomia. Pensaskerrokseen kuuluvat runsaina taikinamarja, koiranheisi ja vadelma, melko runsaana lehtokuusama sekä niukempina kataja, orjanruusu, mustaherukka ja pohjanpunaherukka (ilmeisesti erityisenä rotunaan) ja näinkin kauas levinneet viljelykarkulaiset punalehtiruusu ja terttuselja. Kenttäkerroksessa, joka on parhaiten kehittynyt itärannan puolen haavikon alla, kasvavat mm. lehtonurmikka, hiirenporras, metsäalvejuuri, kivikkoalvejuuri, lillukka, kielo, ahomansikka, haisukurjenpolvi, syyläjuuri, korpikastikka ja jopa niukka valkovuokko. Itärannan edustan kivikossa on laikku rantanätkelmää yhdellä uloimmista kasvupaikoistaan Helsingissä, ja rantaputki on sitten 1990-luvun levinnyt saaren pohjoisrannalle saakka.
Vuoden 2023 päivityskartoituksessa tavattiin yllä mainittujen lisäksi myös mm. hiirenvirna, jänönsalaatti, kalliokielo, keltakurjenmiekka, kurjenjalka, meriputki, suoputki, tuomi, tupasvilla, virpapaju, riippasara ja nyylähaarikko. Päivityskartoituksessa ei havaittu kohteen lajistoon aikaisemmin kuulunutta pensaikkotatarta.
ARVOLUOKKA: II (Helsingissä harvinainen ympäristötyyppi ulkosaaristolehto). Lisäarvona Helsingissä muuten huomionarvoinen laji lehtokuusama.