Kohteessa on v. 2023 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.
KUVAUS JA LAJITIEDOT: Luoto koostuu eteläpäänsä kolmisen metriä korkeasta ulkoluototyyppisestä kalliokupurasta ja pohjoispäänsä kuutisen metriä korkeasta lintuluototyyppisestä kalliokummusta sekä niitä yhdistävästä matalasta kannaksesta, jolla on lähes pysyvävetinen isohko allikko ja kaksi laajahkoa merenrantaniittypälveä. Luodon putkilokasvien lajiluku hipoo sataa. Niityillä kasvavat mm. pikku- ja isosappi, somersara, suolasänkiö ja merikaisla. Tyrskykallioiden raoissa suolasolmukki uhmaa meren voimaa, ja pohjoisella kalliokuvulla kukoistaa tahma-ailakki lintujen suoman lannoituksen turvin. Kallioiden koristajiin kuuluvat myös ruoholaukka, rantakukka, keltamaksaruoho, isomaksaruoho, merisaunio, keto-orvokki ja mäkikaura. Pohjoisen kallion soistuneissa painanteissa kasvavat mm. korpikastikka, riippasara, ruohokanukka, suohorsma, luhtavilla, suoputki ja konnanleinikki sekä jopa pullosara ja katkeratatar. Vuoden 2023 päivityskartoituksessa ei havaittu kohteella aikaisemmin esiintynyttä pohjanlahdensilmäruohoa.
ARVOLUOKKA: II [Valtakunnallisesti silmälläpidettävä ja alueellisesti uhanalainen laji somersara ja valtakunnallisesti silmälläpidettävä laji pikkusappi. Lisäarvoina Helsingissä muuten huomionarvoinen laji tahma-ailakki sekä kohteen säilyneisyys (ei ihan helppo rantautua), näyttävyys (värikäs kasvisto, vaikuttava topografia) ja monipuolisuus.]
RAJOITUKSET JA SUOSITUKSET: Luodolla, etenkin sen pohjoispään kalliolla käyntejä tulee välttää lintujen pesimäaikana huhti-heinäkuussa. 2023: Kurtturuusun poistotarve. Kohteessa kasvaa kolme kookasta ja yksi pieni kurtturuusupensas.