Kohteessa on v. 2023 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.
KUVAUS JA LAJITIEDOT: Kohde on ulkosaaren nummen ja lehdon sekä kallioisten, kivikkoisten ja somerikkoisten rantojen muodostama kasvistoltaan monipuolinen kokonaisuus. Idän puoleisilla kivikkoisilla rantaniittykaistaleilla kasvaa lähekkäin harvinaisehkoja kasveja: isosappi, nyylähaarikko ja hentosuolake. Kallioita värittävät komeasti ruoholaukka, rantakukka, merisaunio, keltamaite ja keltamaksaruoho. Lehdon pääpuulajit ovat saaren kauas näkyvinä maamerkkeinä kohoavat tervaleppä ja haapa seassaan tuomia sekä jopa yksinäinen vaahtera ja pari pientä kuusta; kenttäkerrosta vallitsevat lehtonurmikka ja koiranputki seuranaan muun muassa kyläkellukka, metsäkastikka, metsäalvejuuri, kivikkoalvejuuri ja kevätleinikki. Kauniin pienialaisen nummen kasvistoon kuuluvat mm. tuoksusimake, lampaannata, lituruoho, rantaukonnauris, ahomansikka, keltamatara, huopakeltano, hopeahanhikki ja orjanruusu.
Vuoden 2023 päivityskartoituksessa ei havaittu kohteella aikaisemmin esiintyneitä ruskokaislaa, hernesaraa, hirssisaraa, somersaraa, merinätkelmää, perämenrensilmäruohoa, jouhiluikkaa, isorantasappea, eikä harmaakynsimöä ja mäkikauraa: Ylempänä kallioiden välisellä kivikkojuotilla on harmaakynsimöä esiintynyt runsaasti 2006, mutta lajia ei havaittu 2023 (laji mahdollisesti lakastunut ja kadonnut näkyvistä kartoitusaikana heinäkuussa). Nummella aikaisemmin esiintynyttä mäkikauraa ei vuonna 2023 päivityskartoituksessa havaittu ja nummimainen osa oli hyvin aukkoinen kasvillisuuden osalta.
ARVOLUOKKA: I [Valtakunnallisesti vaarantunut laji keltamatara. Lisäarvoina Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit isosappi ja hentosuolake, Helsingissä harvinaiset ympäristötyypit ulkosaaristonummi ja -lehto sekä kohteen säilyneisyys, näyttävyys (kasvillisuuden värikkyys) ja monipuolisuus.]