Kohteessa on v. 2023 tehty päivityskartoitus, jonka tiedot on tallennettu kohdekuvaukseen.
KUVAUS JA LAJITIEDOT: Pitkäouri on kaunis sekä biotoopeiltaan monipuolinen ja niiden myötä kokoonsa (2 ha) nähden kasvistoltaan rikas luoto (hieman yli 100 putkilokasvilajia). Sen länsi- ja itäpäätä hallitsevat kalliot, keskiosaa puolestaan eteläpuolen merenrantaniitty, ylävimpien osien niityt ja nummet sekä pohjoispuolen sora-, hiekka- ja kivikkorannat. Luotoa värittävät monet yleiset meriluonnon kasvit, mm. runsaat pietaryrtti, ketohanhikki ja suomenlahdennurmikohokki ja osittain hävitetyt kurtturuusupensaikot sekä rantatädyke, keto-orvokki, keltakannusruoho, rantaukonnauris, rantakukka, merivirmajuuri, maitohorsma, keltamaite, ruoholaukka, keltamaksaruoho, merisaunio, ranta-alpi ja mesiangervo. Etelärannan edustavalla ulkosaaristotyypin merenrantaniityllä merirannikki muodostaa mahtavia mattoja; niityn lajistoon kuuluvat myös mm. isosappi, pikkusappi, suolasolmukki, pohjanlahdensilmäruoho, suomensuolasänkiö ja uutena tulokkaana melkoisen runsas punasavikka. Morsinkoa kasvaa yksittäin pohjoisrannan soravallin huipulla. Luodon laella on ollut metsälauhan vallitsema pieni nummi ja sen kaakkoispuolella tuoreempi laajahko heinäkauraniitty. Nämä ovat jääneet kurtturuusupensaikkojen alle ja avoimilta osiltaan taas linnuston laidunnuksen myötä lähes kasvittomia. Keltamataraa on kasvanut lakialueella, mutta sitä ei havaittu vuoden 2023 päivityskartoituksessa. Muita havaitsematta jääneitä lajeja ovat terhi, heinäkaura, hentosuolake ja isolaukku.
Arvoluokkaan ei muutosta (eli edelleen I), vaikka keltamataraa ei v. 2023 havaittu. Kohteella on huomattavat muut arvot.
ARVOLUOKKA: I. Valtakunnallisesti silmälläpidettävä laji pikkusappi, Helsingissä erittäin uhanalainen merikaali ja Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit isosappi ja suola-arho sekä kohteen luonnontilaisuus (aiempi pysyväisluonteinen kesäasutus on häädetty), näyttävyys (tosi värikäs kasvillisuus), monipuolisuus (laaja ympäristökirjo) ja kasvillisuustyyppien edustavuus (etenkin etelärannan luonnonsuojelulain mukainen suojeltu luontotyyppi merenrantaniitty) ja erikoisuus (metsälauhanummi, heinäkauraniitty), joka nykyisin taantunut ja voimakkaasti linnuston kuluttama alue (heinäkauraa ei havaittu).
TOIMENPIDETARVE: Kurtturuusun poiston jatkaminen. Vanhojen majoitusrakenteiden purku ja poisto.